Cropped landscape
Sport
Svédország ellen javítana a világbajnoki címvédő
2018-06-2311:34
A német labdarúgó-válogatott számára létfontosságú a ma esti Svédország elleni mérkőzés, hiszen egy esetleges vereséggel akár már most elbúcsúzhat a tornától a címvédő. 
A címvédő német labdarúgó-válogatott számára nem úgy indult a 2018-as világbajnokság, ahogyan azt elképzelte. A Mexikótól elszenvedett 1-0-ás vereség után a legtöbb kritikát a csapat középpályása, Sami Khedira kapta a szurkolóktól.
 
„Azzal sem lenne problémám, hogyha csak a kispadon kapnék szerepet. Ahogy már a torna előtt is elmondtam, az ego nem számít. A svédek más focit játszanak, mint Mexikó, így ehhez kell alkalmazkodnunk. Akár személybeli változtatásokkal is" 
- mondta Khedira.
 
Volt olyan vélemény is, hogy a vereség oka az volt, nincs igazi vezér jelenleg a válogatottban.
 
„Ez az igazi vezér dolog mindig megnevettet. Schweinsteiger sem játszott minden mérkőzésen 2014-ben, de mindig voltak olyan játékosaink, akik fel tudtak lépni. Ez most sincs másképp" 
- nyilatkozta Mats Hummels, a gárda védője.
 
Egy újabb vereség azt jelentené, hogy a címvédő, a Dél-Korea-Mexikó meccs eredményétől függően már a csoportkörben búcsúzhat a világbajnokságtól. A Németország-Svédország mérkőzést ma 20 órától rendezik.  
 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ