Cropped landscape
Sport
Uruguay és Oroszország már továbbjutott
2018-06-2019:26
Megvannak az első továbbjutók a labdarúgó-vb csoportköréből. Az A-csoportban Uruguay második meccsén is győzött, 1:0-ra verte Szaúd-Arábiát, ezzel az utolsó fordulótól függetlenül bejutott a legjobb 16 közé. Az eredménnyel az egy nappal korábban játszó Oroszország is továbbjutást ünnepelhetett.
Egy szöglet után szerzett vezetést a kék mezes Uruguay Szaúd-Arábia ellen. A szaúdiak kapusa aláfutott a beívelésnek, Luis Suárez pedig ballal az ötös sarkáról a kapu bal oldalába emelt. Suárez így góllal ünnepelte 100. válogatottságát, ráadásul első uruguayiként talált be három világbajnokságon is.
 
Nem sokkal később Cavani majdnem megduplázta az előnyt, de közelről a kapusba lőtt. A folytatásban a szaúdiak többször is veszélyeztettek, de Muslera a helyén volt.
 
A szünet után az uruguayiak fejeseiben volt az újabb esély a gólra. Előbb Cavani beadása után Sánchez, majd egy szögletet követően Cáceres fejelt közelről a felső léc fölé.
 
A hajrában Cavani hagyott ki óriási ziccert, így maradt az 1:0-s eredmény. Győzelmével Uruguay az utolsó csoportkörtől függetlenül továbbjutott, és továbbjuttatta az A-csoport másik százszázalékos csapatát, Oroszországot is.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ