Cropped landscape
Sport
Öngóllal és büntetővel nyert Horvátország
2018-06-1713:57
A D-csoport esti mérkőzésén Horvátország egy öngóllal és egy büntetőből szerzett találattal 2-0-ra legyőzte Nigériát. Mivel Argentína 1-1-es döntetlent játszott Izlanddal, így a horvátok ezzel a győzelemmel vezetik csoportjukat. 
Miután Argentína döntetlent játszott Izlanddal, felértékelődött a Horvátország-Nigéria párharc, hiszen egy győzelemmel a halálcsoport élére kerülhetett az egyik csapat. Az afrikaiak, ahogy várni lehetett, a védekezésre fektették a hangsúlyt az első félidőben. Mégsem a horvát játékos szerezte az első gólt. A 32. percben Modric szöglete után Rebic és Mandzukic sem tudott helyzetet kialakítani, viszont Etebo lábáról bepattant a labda a hálóba. A folytatásban Nigériának is adódtak lehetőségei, de jól zárt a horvát védelem.
 
A fordulást követően nem adták fel az afrikaiak, de 20 perccel a találkozó vége előtt eldőlt a mérkőzés. Troost-Ekong érthetetlen módon a földre rántotta Mandzukicot a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Modric váltotta gólra. A hajrában Kovacic is alakított ki helyzetet, de a fiatal nigériai kapus ezúttal hárított.
 
Horvátország 2-0-ás győzelmével a csoport élére állt. Legközelebb csütörtökön Argentínával találkoznak, míg Nigériára Izland vár.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ