Cropped landscape
Sport
Csúcsrangadó a B-csoportban
2018-06-1515:41
Egymás ellen kezdi meg világbajnoki szereplését a spanyol és a portugál labdarúgó-válogatott. A B-csoport slágermérkőzésének legnagyobb kérdése, hogy a spanyolokra milyen hatással lesz a torna előtti hirtelen kapitányváltás. 
A regnáló Európa-bajnok mindig esélyesnek számít a világbajnokságokon. Nincs ez másként a Cristiano Ronaldo nevével fémjelzett portugál labdarúgó-válogatott esetében sem.
 
„Az, hogy Európa-bajnokok vagyunk, nem jelent semmit. Esélyesek vagyunk, de nem favoritok. Tisztában vagyunk a képességeinkkel: fiatal, ambiciózus és tehetséges csapatunk van. Mindenki ellen a legjobb formánkat szeretnénk nyújtani, ez alól nem lesz kivétel ez a rendkívül erős spanyol válogatott sem" 
- mondta Joao Moutinho, a portugál válogatott játékosa.
 
A spanyolok mozgalmas napokon vannak túl. Egy nappal a világbajnokság rajtja előtt megváltak szövetségi kapitányuktól, Julen Lopeteguitől, majd a torna idejére kinevezték Fernando Hierrót. A legnagyobb kérdés az, hogy milyen hatással lesznek a történtek a válogatott játékára.
 
„Két nap alatt lehetetlen nagy változásokat eszközölni. Azt a spanyol válogatottat fogják látni a pályán, amelyikhez már hozzászokhattak. Nem fogunk változtatni azon a koncepción, amihez már hosszú idő óta ragaszkodunk, hiszen nagyszerű focit játszik a csapat már évek óta" 
- nyilatkozta Hierro.
 
A B-csoport rangadójára este 8 órakor kerül sor Szocsiban, míg a másik mérkőzést 17 órától Marokkó és Irán játssza.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ