Cropped landscape
Sport
Már nem Lopetegui a spanyol kapitány
2018-06-1320:11
A spanyol szövetség menesztette Julen Lopeteguit, a csapat szövetségi kapitányát. A szövetség elnöke, Luis Rubiales azzal indokolta a döntést, hogy az 51 éves szakember viselkedését nem tudták tolerálni. Rubiales ezzel arra utalt, hogy tegnap kiderült, Lopetegui a vb után a Real Madrid vezetőedzője lesz.  
Julen Lopeteguit 2016 júliusában nevezték ki a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Irányítása alatt 20 mérkőzést játszott a nemzeti együttes, melyből 14-et megnyert és 6-szor játszott döntetlent. A Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Rubiales szerint azonban nem volt más választásuk, mint Lopetegui menesztése.
 
„Teljesen kihagytak minket az egyeztetésekből, miközben hivatalosan a Spanyol Labdarúgó Szövetség alkalmazottja volt. Efölött egyszerűen nem tudtunk elsiklani. Muszáj volt meghoznunk ezt a döntést. Mi végig kiálltunk Lopetegui mellett és hangsúlyoztuk, ő a megfelelő személy a válogatott irányítására" 
– mondta Rubiales.
 
A vb idejére a Real Madrid egykori kiválósága, Fernando Hierro ül le a spanyol padra. Spanyolország június 15-én, Portugália ellen kezdi meg világbajnoki szereplését.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ