Cropped landscape
Sport
Sikeres belga főpróba
2018-06-1211:31
Győzelemmel zárta világbajnoki felkészülését a belga labdarúgó-válogatott. A torna egyik esélyesének kikiáltott Belgium a szintén vb-résztvevő Costa Rica ellen nyert 4-1-re hétfő este Brüsszelben.
A mérkőzés első gólját Costa Rica szerezte: Bryan Ruiz 16 méterről lőtt laposan a belga kapuba. A vendégek azonban csak hét percig örülhettek a vezetésnek. Hazard passzára érkezett remek ütemben Mertens és egyenlített. A 42. percben újabb gólt ünnepelhetett a hazai közönség. Mertens ezúttal az előkészítő szerepét vállalta magára, beadásával Lukakut találta meg, aki védhetetlenül lőtt a léc alá. 
 
A fordulás után öt perccel már 3-1 állt az eredményjelzőn: Chadli kapott remek indítást a jobb szélen, középre tett labdájára pedig megint Lukaku érkezett, aki ezúttal fejjel volt eredményes. A 4-1-es végeredményt a csereként beálló Batshuayi állította be egy sakk-mattra játszott akció végén. 
 
A belga válogatott június 18-án Panama ellen, Costa Rica pedig egy nappal korábban Brazília ellen kezdi meg világbajnoki szereplését.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ