Cropped landscape
Sport
Már csak 3 nap a világbajnokság rajtjáig
2018-06-1114:16
Már csak 3 nap a labdarúgó-világbajnokság kezdetéig. Brazília utolsó felkészülési mérkőzésén győzni tudott Bécsben Ausztria ellen. Az ötszörös világbajnok a találkozó után Oroszországba repült, ahol már készen állnak a vb-rajtra. 
A szokásos sárga mezében pályára lépő Brazília ezúttal Bécsben, az osztrákokkal játszott felkészülési mérkőzést. Az első gólra a 36. percig kellett várni, amikor is Gabriel Jesus révén vezetést szereztek a brazilok. A Manchester City támadója egy megpattanó lövésnél volt jó helyen, majd a hosszúba tekert. A 63. percben megduplázta előnyét a Selecao. Neymar kapott labdát a bal szélen, kicselezett egy védőt és a kapus lábai között a kapuba passzolt. Pár perccel később Coutinho is betalált, ezzel beállítva a 3-0-ás végeredményt.
 
„Nagyon örültem az eredménynek és a mutatott játéknak. Boldog vagyok, hogy a sérülésemet követően újra tudok mozogni és futni. Összességében gratulálok az egész csapatnak”
- mondta Neymar a mérkőzést követően.
 
A brazil csapat a találkozó után Oroszországba repült, ahova hajnalban meg is érkezett. A vb másik nagy favoritja, a francia válogatott is megérkezett Moszkvába. A Didier Deschamps vezette gallok szombaton kezdenek az ausztrálok ellen. A nemzeti csapat legértékesebb játékosa a maga 120 millió eurójával a PSG szélsője, Kylian Mbappé.
 
Nem csak a válogatottak, hanem a szurkolók is szép számmal érkeznek a világ minden tájáról Oroszországba. Moszkvában már megnyitotta kapuit a hivatalos szurkolói zóna. A szervezők különleges biztonsági intézkedéseket ígérnek a világbajnokság idejére.
 
A 21. labdarúgó-vb nyitómeccse csütörtökön 17 órakor kezdődik, ahol majd Oroszország játszik Szaúd-Arábiával a Luzsnyiki Stadionban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ