Cropped landscape
Krónika
Hamarosan folytatódik Győrkös István pere
2018-06-0406:40
Győrkös István, bőnyi rendőrgyilkosság, Szombathelyi Törvényszék
Hamarosan folytatódik a Szombathelyi Törvényszéken a bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt idősebb Győrkös István pere; várhatóan a szakértőknek lesz ügydöntő szavuk az eljárásban, hiszen a vádlott nem ismeri el a bűnösségét, a védelem pedig igyekszik megingatni a szakértői véleményeket - írta a Magyar Idők hétfői számában. 
A bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt idős hungarista, Győrkös István június végén áll ismét a Szombathelyi Törvényszék elé. A bíróság két napot tűzött ki, és tanúk meghallgatásával folytatja a bizonyítási eljárást, továbbá iratokat ismertet, hangfelvételeket hallgat meg, valamint dönt az előterjesztett bizonyítási indítványokról. A lap azt írta, a megidézett szakértők hivatalos elfoglaltságuk miatt nem tudnak megjelenni, a várhatóan ügydöntőnek számító meghallgatásukra később kerül sor. 
    
A büntetőper idén április 25-én kezdődött. A vádlott nem tett vallomást, a tárgyaláson ismertetett nyomozati vallomása szerint azt állítja: véletlenül sült el a fegyvere, és nem lőtt az áldozat felé sem. Ezt a nyomozás során több szakvélemény is megcáfolta - emlékeztet a lap.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ