Cropped landscape
Sport
Drámai kezdés
2018-06-0112:26
Parázs mérkőzéssel indult az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság idei fináléja. A címvédő Golden State hazai pályán fogadta a Clevelandet és sokáig úgy tűnt, meglepetéssel kezdődik a párharc. 
A Cleveland Cavaliers 4 másodpercre és 1 büntetőre volt, hogy elvegye a Warriors pályaelőnyét a nagydöntő első mérkőzésén. Bár LeBron James a rájátszást tekintve karriercsúcsot jelentő 51 ponttal zárt, ez is kevés volt a vendégeknek.
 
„Elfogadjuk ezt a mai vereséget, bár nehéz most még megemészteni, mert voltak részei a meccsnek, amikor felénk is billenhetett volna a mérleg nyelve. Most még rágódunk és azon gondolkozunk, mit csinálhattunk volna másképp a győzelem érdekében, de holnap újult erővel és tiszta fejjel ébredünk” 
- értékelt James a mérkőzés után.
 
Az utolsó negyedben több kétes szituáció is kialakult. James zárását először szabályosnak ítélték a játékvezetők, majd megváltoztatták az ítéletet. Majd a végjátékban Hill 107-107-nél dobhatott a vezetésért 4 másodperccel a vége előtt, ám dobása rövidre sikerült, a lepattanóval pedig J.R. Smith kirohant a palánk alól. Mire eszmélt a játékos, hogy nem vezet a Cavs, hanem egyenlő az állás, az óra már lepörgött és hosszabbítás következett.
 
„Őrült meccs volt. Mindegyik más és más. De itt, ahogy Hill kihagyta a döntő büntetőt, majd J.R. visszafele futott, mint aki azt sem tudja, hol van... őrület. Aztán lejárt az idő és a hosszabbításban végül nyerni tudtunk. Ez a nagydöntő varázsa, bármi megtörténhet” 
- mondta Curry.
 
A Golden State hosszabbítás után végül 124-114-re győzött és megőrizte pályaelőnyét a párharcban. Folytatás magyar idő szerint hétfő hajnalban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ