Cropped landscape
Sport
Lemondott Zinedine Zidane
2018-05-3113:43
Miután múlt szombaton zsinórban harmadszor is megnyerte a Real Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligáját, Zinedine Zidane lemondott vezetőedzői posztjáról. Két és fél év után távozik a királyi gárda éléről a klub korábbi aranylabdás játékosa. A francia szakember rendkívüli sajtótájékoztató keretén belül jelentette be döntését és beszélt annak okairól is. 
Vasárnap még Zinedine Zidane-t ünnepelték a Real Madrid stadionjában, a Santiago Bernabeu-ban, miután a csapattal zsinórban harmadjára nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját, majd öt nappal később, szerdán bejelentette, távozik a vezetőedzői posztról.
 
Zinedine Zidane a sajtótájékoztatón a következőket mondta:
 
„Tisztában vagyok azzal, hogy meglepetésként hat a döntésem, de hiszem, hogy jó döntést hoztam, és a megfelelő pillanatban távozom. A csapatnak tovább kell haladnia a győztes úton, és most, három év elteltével, változásra van szüksége – egy új hangra, egy új munkametódusra. A Real Madrid mindent megadott nekem, örökké közel maradok a klubhoz, az én klubomhoz" 
– mondta Zidane.
 
A francia szakember két és fél év alatt 9 trófeát szerzett együttesével.
 

„Próbáltam keményen dolgozni, védeni a klub értékeit. A játékosaim mindig is tiszteltek engem, enélkül nem érhettünk volna el ilyen sok mindent” 
- tette hozzá.
 
Sajtóinformációk szerint Zidane lehetséges utóda az egykori Real-játékos Guti, a Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino, a német válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Joachim Löw, vagy az Arsenaltól 22 év után távozó Arsene Wenger lehet.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ