Cropped landscape
Sport
Gyászszünet Kovács Ferenc emlékére a bajnokikon (Célfotó, szombat 22:35)
2018-05-3109:16
Országszerte gyászszünettel kezdődnek a hétvégi bajnoki mérkőzések Kovács Ferenc emlékére. Ezt a Magyar Labdarúgó-szövetség jelentette be hivatalos Twitter-oldalán. A legendás mesteredző szerdán 84 évesen hunyt el tragikus hirtelenséggel. Emlékére csatornánkon szombaton 22 óra 35 perckor ismét megnézhetik a vele készült Célfotó portrébeszélgetést.  
Kovács Ferenc pár nappal ezelőtt még a bajnoki címet ünnepelte a csapattal, szerdán azonban váratlanul rosszul lett, majd később a kórházban elhunyt. Játékos pályafutását az MTK-ban kezdte, ahol bajnokságot nyert és KEK-döntőt játszott. A válogatottal olimpiai bronzérmes lett.

Edzőként dolgozott többek közt az MTK-nál, a Vasasnál, Debrecenben, Újpesten, és szövetségi kapitányként irányította a válogatottat is. 1983-ban mesteredzői címmel tüntették ki, míg legnagyobb sikereit a székesfehérvári klubbal érte el. Az 1984-85-ös szezonban, a magyar klub futball utolsó nagy eredményeként az UEFA kupa döntőjéig vezette a Videotont.

Kovács Ferenc 84 évet élt.

...a PSG elnöke azt mondta, hogy az ő edzőjük három füzetet teleírt és nem igazodott el a Videotonon, amikor eljött hozzánk minket megnézni. A Kovács Úr viszont eljött egy sajtpapírral, így mondta szó szerint. Néhány dolgot elővett és feljegyzett, majd tökéletesen eligazodott. Ezt csak azért meséltem el, mert én a játékosaimat taktikailag mindig nagyon felkészítettem
- mesélte Kovács Ferenc az UEFA-kupa menetelésről tavaly ősszel a Célfotó magazinunkban. 

A vele készült egyik utolsó interjút megtekinthetik szombaton este 22 óra 35 perctől az Echo TV-n, valamint weboldalunkon.

A Célfotóban Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője beszélgetett Kovács Ferenccel: 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ