Cropped landscape
Sport
Az Atlético nyerte az Európa Ligát
2018-05-1709:21
Az Atlético Madrid nyerte a labdarúgó Európa Ligát. A spanyolok a lyoni döntőben 3-0-ra győztek a francia Olympique Marseille ellen. A mérkőzésen Antoine Griezmann duplázott és betalált Gabi is. 
Az Atlético Madrid nyerte a labdarúgó Európa Ligát: a spanyol együttes szerdán a sorozat lyoni döntőjében 3-0-ra győzte le az Olympique Marseille csapatát. Az Atlético 2010 és 2012 után harmadik alkalommal diadalmaskodott a második számú európai kupasorozatban.

A találkozó első negyedóráját megnyomta a "hazai" francia csapat, azonban ezt az időszakot viszonylag könnyedén vészelte át a kiváló védelméről is ismert Atlético. A spanyolok fokozatosan átvették az irányítást és egy óriási francia védelmi hibát kihasználva Antoine Griezmann találatával megszerezték a vezetést. A félidő közepén az OM még nehezebb helyzetbe került, ugyanis sérülés miatt elveszítette csapatkapitányát, Dimitri Payet-ét.

A fordulást követően szinte azonnal megduplázta előnyét az Atlético, Griezmann második találata szintén egy csúnya labdaeladást követően született. Diego Simeone csapata - az argentin szakember csak a lelátón foglalt helyet eltiltása miatt - innentől kezdve még magabiztosabban futballozott és könnyedén őrizte előnyét.

A 81. percben csereként pályára lépett Kosztasz Mitroglu kis híján szorossá tette a hajrát, de fejese a jobb kapufáról kifelé pörgött. A hajrában még Gabi, az Atlético csapatkapitánya közel három év után újra gólt szerzett, ezzel beállította a 3-0-ás végeredményt.

Diego Simeone szerint a kemény munkának köszönhetik sikerüket.
 
„Sok nehézséggel kellett megküzdenünk ebben a szezonban. Azt hiszem, ez a győzelem többet jelent, mint egy Európa Liga trófea. Úgy gondolom, az összhang, a folyamatos kemény munka vezetett a sikerhez. Ezek azok az elemek az életben, amelyek szükségesek az előrelépéshez” 
- mondta Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője.
 
Rudi Garcia elismerte, hogy az Atlético Madrid jobb volt, mint ők.
 
„Az első percekben kihagytunk egy helyzetet, pedig jó lehetőség volt, mégsem tudtunk élni vele. A második félidőben pedig nagyon felpörögtek, ezért mi nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Az Atlético Madrid egy nagyon jó csapat, nagyon tapasztaltak, ezért azt gondolom, nincs okunk szégyenkezni” 
– nyilatkozta Rudi Garcia, az Olympique Marseille vezetőedzője.
 
Griezmann a sorozat minden egyes párharcában eredményes volt, ezzel a hagyománnyal a döntőben sem szakított, 2 gólt szerzett, így őt választották a finálé legjobb játékosának.


MTI/Echo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ