Cropped landscape
Sport
Agresszívebb festéssel, Mercedes almárka támogatással az Európa-bajnoki címért
2018-05-0917:55
Harmadik Európa-bajnoki címéért küzd idén a kamion Eb-n Kiss Norbi. A szombathelyi versenyző és az új csapattársa, Steffen Faas impozáns környezetben, a Mercedes németországi kamiongyárában, Wörth am Rheinben leplezte le a Tankpool24 2018-as versenykamionját. 
Az új monstrum idén javarészt feketében pompázik. A kis német privát csapat számára igazi megtiszteltetés, hogy a Mercedes konferenciatermében mutathatta be a sajtónak és a meghívott vendégeknek a versenygépet. 

Az eddiginél agresszívebb, feltűnőbb festést kapott a versenykamion. A továbbfejlesztett technika által jobb lett a versenykamion vezethetősége, új hátsó hidat kapott, és a nagyon várt motorfejlesztés is elindult. Markus Bauer csapatvezető nagy reményekkel indul neki a szezonnak május 26-27-én Misanóban. Steffen Faastól a Promoters Cup elhódítását, Kiss Norbitól pedig az Európa-bajnoki cím megszerzését várja. Az átszínezés továbbá egyértelmű jelzés a Mercedes felől, hogy idén még közelebbről figyelik a csapat tevékenységét. A RoadStars célja, hogy a kamionos közösséget építő almárkájukon keresztül helyezzék előtérbe Norbiék csapatát.

Kiss Norbi kifejezetten örül az új fejlesztéseknek, és annak is, hogy eddigi munkájuk olyan mérföldkőhöz ért, amit a német cég is komoly gesztussal értékelt. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint, hogy csapat a Mercedes-Benz központban Wörthben tartotta meg a kamion leleplezését. 

„Komoly eredmény, hogy itt lehetünk Wörthben, a Mercedes teherautógyárában, és itt mutathattuk be a megújult kamionomat. Az együttműködésnek köszönhetően beindulhattak olyan fejlesztések is, amiket eddig - privát csapatként - nehezebben tudtunk megoldani. Idén a korábbiaknál is jobban figyelnek ránk, mondhatom testközelből, mivel a RoadStars program részesei lettünk. A Mercedes kamionosainak legnagyobb közösségi platformja ez és a támogatásuk által mondhatjuk, hogy a zászlóshajójuk lettünk. Ez nyilvánvalóan nagy előrelépés nekem, és a csapatnak is és végre folyamatosan fejleszthetjük a motorunkat is, amivel eddig elmaradtunk a többiektől.”
A két versenyző a RedBull Ringen titkos körülmények között már tesztelhette a kamiont, és egybehangzó elmondásuk szerint előrelépés történt a tavalyi teljesítményhez képest, bár Steffen Faas még ismerkedik az új technikával az IVECO után. 

A szezonnyitó Olaszországban Misanoban lesz a hónap végén. A nyolc versenyhétvégét felölelő 2018-as versenynaptár második állomása június 16-17-én lesz a Hungaroringen.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ