Cropped landscape
Sport
Tét nélküli El Clásico
2018-05-0616:25
Vasárnap este rendezik a labdarúgó spanyol bajnokság csúcsrangadóját a Barcelona-Real Madrid mérkőzést, igaz már tét nélkül. A katalán csapat már bajnok, a Real pedig a május végi BL-döntőre készül.
A presztízsen kívül már nincs tétje az El Clásicónak. A Barcelona már a múlt héten megszerezte 25. spanyol bajnoki címét a Deportivo La Coruna otthonában aratott 4-2-es győzelemével. Így bajnokként és kupagyőztesként várhatja a találkozót. A katalánok vezetőedzője ennek ellenére kiemelten kezeli ezt a rangadót is.

A Clásico az Clásico, ez egy fontos összecsapás számunkra. Szerencsére már megnyertük a bajnokságot, de még mindig motiváltak vagyunk, és tudjuk, mit jelent ez a meccs a szurkolóinknak és a Real szimpatizánsok számára is. A helyzettől függetlenül természetesen nyerni akarunk

– nyilatkozta Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője.

A vendégek vezetőedzője inkább már a május 26-i Bajnokok Ligája döntőre koncentrál és pihenteti több játékosát is.

Ezen és a következő három-négy mérkőzésen nem játszanak azok akik akár kisebb sérüléssel is bajlódnak, de így is mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Aki nem száz százalékos, az nem játszik, de mindenki másnak játékra készen kell állnia

– árulta el Zinedine Zidane a Real Madrid mestere.

Az El Clásicót ma este 20 óra 45 perctől rendezik Barcelonában, a Camp Nouban. Idegenben a katalánok 3-0-ra nyertek decemberben a Real Madrid vendégeként.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ