Cropped landscape
Sport
Michelisz dobogós, Nagy a hetedik az első futamon
2018-04-2820:20
A Hondával versenyző Ehrlacher nyerte a túraautó-világkupa hungaroringi versenyhétvége első futamát. Michelisz Norbert az első helyről indulva végül harmadik lett, míg Nagy Dániel a hetedik helyen zárt.
A pole-pozícióból induló Michelisz Norbert nem kapta el jól a rajtot. Az azt követő helyezkedésben Norbi egészen az ötödik helyig csúszott vissza, majd megelőzte csapattársát, Gabriele Tarquinit és feljött a negyedik pozícióba. Ezután Yvan Müllert üldözte a harmadik helyért, akit nem sokkal a verseny leintése előtt maga mögé utasított. Michelisz harmadikként ért célba. Az 1. futamot Ehrlacher nyerte Guerrieri előtt. Nagy Dániel pedig a kiváló hetedik helyen végzett.
 
„Ezen a szinten ilyen apró, közepes rajtok is futamgyőzelmekbe kerülhetnek. Volt még lehetőségem visszatámadni, második helyen érkeztem meg az első kanyar féktávjára. Próbáltam kemény lenni, kívülről visszaelőzni a kettes kanyarban, de nyilván résen volt Guerrieri és egy picit leszorított a pályáról és innentől kezdve küzdelmes verseny volt, ahol szerintem a harmadik hely volt a maximum” 
– nyilatkozta Michelisz Norbert.
 
Michelisz hozzátette, ha vasárnap újra jól sikerül az időmérő, akkor reális cél a dobogó a harmadik futamon. A program vasárnap egy időmérővel és két futammal zárul.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ