Cropped landscape
Sport
Ismét Márquez nyert Austinban
2018-04-2314:46
Marc Márquez nyerte meg a gyorsasági motoros világbajnokság austini versenyét. A spanyol versenyző mögött honfitársa, Maverick Vinales végzett, a harmadik helyen Andrea Iannone zárt. 
Egy büntetés miatt Marc Márquez csak a negyedik helyről várhatta az austini verseny rajtját. Ennek ellenére az egyes kanyarba érve a második helyen fordult a spanyol, sőt az első kör végére már az élre állt. Innentől kezdve Márquez gyilkos tempót diktált, amit csak Andrea Iannone tudott tartani, de ő se sokáig. A hondás körről körre növelte előnyét és biztossá vált, hogyha nem bukik, akkor behúzza a versenyt. 
 
Eközben a második helyért nagy csata alakult ki Iannone és Vinales között, amelyet utóbbi nyert meg. A középmezőnyben a világbajnoki összetettet vezető Cal Crutchlow bukott és csak a tizenkilencedik helyen zárt. Remekül teljesített viszont a Ducati, Dovizioso ugyanis az ötödik helyen végzett, így átvette a vezetést összetettben. A versenyt megnyerő Márquez mindössze egy pont lemaradással második a tabellán.     
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ