Cropped landscape
Sport
Ferrari dominancia az időmérőn
2018-04-1413:02
A német Sebastian Vettel nyerte a Forma-1 sanghaji hétvégéjének időmérő edzését. Mögötte csapattársa, Kimi Räikkönen végzett, míg Valtteri Bottas a harmadik, a címvédő Lewis Hamilton pedig csak a negyedik helyen zárt.
Folytatódott a Ferrari dominanciája. A bahreini sivatag után a hűvös kínai pálya is úgy tűnik, hogy fekszik az olaszoknak. Az időmérő edzés egy nagy meglepetéssel indult, miután kiesett az előző versenyen 4. helyen célba érő Pierre Gasly. 
 
A hétvége folyamán végig a két Mercedes volt az élen, aztán a harmadik szabadedzésen már villant a Ferrari. Az időmérő is eszerint alakult, az elmúlt évekből megszokott, mondhatni mercedeses előnnyel magabiztosan bérelte ki magának az első sort az olasz csapat. A végjátékban Kimi Räikkönen remek kört rakott össze, de jött Vettel. A négyszeres világbajnok egészen az utolsó szektorig hátrányban volt csapattársához képest, de végül 87 ezredmásodperccel gyorsabbnak bizonyult.
 
Bottas és Hamilton már több mint fél másodperces hátrányból követi őket, míg a harmadik sorból a két Red Bull rajtolhat majd Verstappen-Ricciardo sorrendben. A kínai futam vasárnap reggel 8 óra 10 perckor kezdődik majd.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ