Cropped landscape
Sport
Michelisz alatt megállt az autó a WTCR nyitóversenyén, de így is az első sorból indulhat (FRISSÍTETT - motorcsere)
2018-04-0716:08
A második szabadedzés után, a szombati időmérőn is előkerült a piros zászló Michelisz Norbert miatt. A Hyundai-jal versenyző magyar pilóta vesztét ismét technikai hiba okozta, ám így is sikerült az első rajtsorba kvalifikálnia magát, és a pole-ból induló Thed Björk mögül kezdheti meg az első futamot.

A szabadedzések nem éppen a magyar pilóták sikeréről szóltak, ugyanis Szabó Zsolt az első tréning végén kissé összetörte az autóját, míg Michelisz Norbert alatt már a második edzés elején leállt a gép. Utóbbi jól kezdte a marokkói hétvége első időmérő edzését, és egy ideig a leggyorsabb volt – ekkor azonbanlángnyelvek csaptak fel a Hyundai-ból, ráadásul a pálya egy nem túl ideális pontján következett be a balszerencse, így piros zászlóval félbeszakították a kvalifikációt.A magyar pilóta autójában a motor hibásodott meg.
 
Michelisz még ezt követően is egy ideig a gyorskörök listájának az élén állt, Thed Björk pedig arra panaszkodott, hogy sok olaj folyt a pályára a hármas kanyarban,így kétséges, hogy tudnak-e javítani Michelisz idején a többiek. Végül éppen a svéd volt az, akinek sikerült ez, és így átvette a vezetést tavalyi vb-riválisától. Björköt ezután senki sem tudta letaszítani az élről, így övé lett a WTCR első pole pozíciója.
 
A második sorból Gabriele Tarquiniés a tavalyi TCR-bajnok, Jean-Carl Vernay indulhat. Michelisz motorhibája ellenére sem zárt rossz napot a Hyundai, hiszen négy autójából három a mezőny legelejéről rajtolhat.
 
A Zengő Motorsport versenyzői a 22. és a 23. rajthelyet szerezték meg – Szabó Zsolt, Nagy Norbert sorrendben. Az első futamot 18 órakor rendezik.

Frissítés: Michelisz Norbert hivatalos Facebook oldalán tette közzé a hírt, hogy végül mégis motort kell cserélni az autójában, így az utolsó helyről rajtol.
MIchelisz Norbert autójában motort cserélnek
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ