Cropped landscape
Sport
Vettel nyerte az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat
2018-03-2511:59
Sebastian Vettel nyerte a Forma-1-es idénynyitó Ausztrál Nagydíját. A német versenyző a 3. helyről indulva ért elsőként a célba, mellyel 100. dobogós helyezését szerezte meg.
A rajtot követően az élbolyban csak egyetlen helycsere történt, a Haasszal versenyző Kevin Magnussen Max Verstappent tudta megelőzni, így feljött a 4. helyre.
 
Az élmezőnyből Räikkönen állt ki elsőként a friss gumikért. A Mercedesnél rögtön reagáltak erre, és egy körrel később Hamilton is kiállt az élről. Az első helyet így az addig 3. Vettel vette át. Ezután a Haas drámai pillanatai következtek, előbb Magnussen, majd csapattársa, Grosjean is egy rosszul rögzített kerék miatt adta fel a versenyt. A francia autója azonban annyira rossz helyen állt meg, hogy virtuális biztonsági autós fázis következett, melyet Vettel használt ki a legjobban, ezzel az élre állt és a futam végéig ott is tudott maradni. 
 
A ferraris Vettel mögött a címvédő Lewis Hamilton végzett, míg a dobogó legalsó fokára az ugyancsak Ferrarival versenyző Kimi Räkönnen állhatott fel.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ