Cropped landscape
Sport
Önmagát szeretné legyőzni Lőrincz Krisztina
2018-03-1014:55
Önmagához képest szeretne jól teljesíteni Lőrincz Krisztina a téli paralimpián. Eleinte úgy volt, hogy a kerekesszékes sífutó több számban is indul Phjongcshangban, de végül csak női sprintben versenyez.
Lőrincz Krisztina edz a paralimpiai pálya legnehezebb, utolsó kanyarbeli lejtős szakaszán. Trénerével azt mondják, fekszik neki ez a terep.
 
„Egyetlen egy kanyar van, amire azt mondom, hogy technikás, de ezen is megtaláltuk már, hogy hogyan lehet úgy lemenni, hogy ő ezt ne érezze kemény kanyarnak, hanem lendületből bele tudjon menni. Igazából a kanyarnak a vége a cél, tehát azért ez kicsit felszabadítja majd” - mondta Krisztina edzője, Markovich Gyöngyi az ECHO TV-nek.
 Ez a kanyar nem csak a magyar versenyzőnek jelent kihívást.
 
„A koreai srác, eldobta magát előttem. Gondolom, nem szándékosan. Úgyhogy mondtam, hogy vagy nekimegyek és töröm az én léceimet is, vagy én is dobom magam. Kaptam egy nagy taslit” 
 - mesélte Lőrincz az edzés végén.
 
Ettől függetlenül nagyon élvezi a dél-koreai paralimpia hangulatát. Ahol az eredeti terv szerint biatlonban és sífutásban is indult volna több számban a magyar sportoló, de mostanra eldőlt, hogy csak női 1,1 km-es sprint para sífutásban versenyez majd. Itt a célja, hogy kihozza magából a maximumot. Ezt a számot jövő hét szerdán rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ