Cropped landscape
Sport
Négy korcsoportban mérik össze tudásukat a gyermekek
2018-03-1014:59
A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad otthont a torna Diákolimpia Országos Döntőjének. Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász szerint a legfontosabb, hogy a gyerekek élvezzék a sportot.
A hétvégén rendezik Budapesten a 2017/2018. tanév Torna „B” kategória Diákolimpia Országos Döntőjét. A fővárosi rendezvényen négy korcsoportba tartozó amatőr lány- és fiúcsapatok mérik össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. 
 
„Nagyon nagy élmény és ez nekem is sokat fog adni. Remélem, hogy ők is jól fogják érezni magukat. A legfontosabb az, hogy amit begyakoroltak otthon a tanáraikkal az edzőikkel, azokat itt meg tudják mutatni. Fontos, hogy élvezzék az egészet, hiszen ez még nem az a profi sport amikor tényleg vérre menőkig az éremért kell küzdeni” 
 - nyilatkozta Berki Krisztián a megnyitón az ECHO TV-nek.
 
A Diákolimpia érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során, amely 8 éven belül érvényesíthető. A versenysorozatban egy tanév során összesen 270 ezer diák vesz részt, közülük 15 ezren jutnak el a döntőkig.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ