Cropped landscape
Sport
Mindenki hozza ki magából a maximumot!
2018-03-0917:29
Megnyitották a téli paralimpiát Phjongcshangban. Megérkezett a játékokra a teljes magyar delegáció és az Echo Televízió stábja is. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a helyszínen köszöntötte a csapatot.
Majdnem egy teljes napot utazott Budapestről katari átszállással a magyar paralimpiai küldöttség mielőtt megérkezett Dél-Koreába. A csapatot frissen esett hó és -5 fokos hőmérséklet fogadta. Az küldöttséget egy fogadás keretében köszöntötte Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, aki kiemelte, hogy mivel négy éve Szocsiban az előző játékokon nem voltak magyar parasportolók, így nagyon nagy a jelentősége a mostani részvételnek. 
Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke
„A paralimpia záróünnepsége után, ha egy pillanatra majd leülünk és megbeszéljük, hogy mi is történt velünk az elmúlt tizenegynéhány napban, akkor jó érzései legyenek mindenkinek. Hogy mindent megtett a maga helyén a maga feladatában, hogy a legjobban szerepeljen" 
 - mondta Szabó László a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az Echo Tv-nek.
 
A magyar sportdiplomáciát a helyszínen képviseli Sárfalvi Péter, helyettes-államtitkár is.
Sárfalvi Péter, helyettes-államtitkár
„Lesz egy ilyen fontosabb miniszteri találkozó, azon megpróbáljuk úgy erősíteni a magyar sportdiplomáciát. Úgyhogy gyakorlatilag ennyire szűkült az itteni feladatköröm. Meg hát próbálom segíteni a versenyzőket, ott vagyunk, drukkolunk"
 - folytatta Sárfalvi Péter.
 
Phjongcshangban 49 ország versenyzői indulnak, a magyar színeket 3 parasportoló képviseli 3 számban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ