Cropped landscape
Sport
Elődöntő ez Erste Ligában
2018-03-0922:17
Hiába egyenlített az elődöntőben 1-5-ről a Csíkszereda. A jégkorong Erste Ligában a Csíkszereda elleni párharc első, miskolci mérkőzésén: DVTK - Csíkszereda 6-5.
Mindkét együttes 4-0-ás söpréssel jutott az elődöntőbe, ahol a piros mezes DVTK rögtön a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. A 4. percben Magosi csapott le egy korongra, és vette be ügyesen a Csíkszereda kapuját. Alig telt el másfél perc és egyenlítettek a vendégek. Fabus átadása után, Szcsasztlivij emelt a hálóba. Potyogtak a gólok, 7 másodperc múlva Ritó pókhálózta ki bal felső sarkot, így újra a Miskolcnál volt az előny. Egy perccel a harmad vége előtt Galanisz találatával pedig már 3-1-re vezetett a Diósgyőr. 
 
 A második játékrészt ott folytatták a hazaiak, ahol abbahagyták: Galanisz emberhátrányban, Magosi emberelőnyben gyönyörű szóló után lőtt gólt. 5-1 után kissé könnyelművé vált a Miskolc, és sorozatban 3 találatot szerezve felzárkózott a Csíkszereda. Fodor, majd Taratuhin is betalált. Valchar góljával pedig ismét nyílttá vált az összecsapás. Az utolsó harmadban sikerült az egyenlítés is a vendégeknek.  Bíró éles szögből fonákkal emelt a kapuba. 
 
 Hiába azonban a heroikus felzárkózás, 2 perccel a vége előtt Rantanen korcsolyájáról bepattant a DVTK hatodik gólja, amivel eldőlt a találkozó, így a miskolciak 6-5-re megnyerték az elődöntő első mérkőzését. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ