Cropped landscape
Sport
A nők a házigazdák, a férfiak Grúzia ellen kezdenek
2018-03-0715:50
A magyar férfi vízilabda-válogatott Németországgal, Grúziával és Olaszországgal került egy kvartettbe a júliusi, barcelonai vízilabda Európa-bajnokság sorsolásán. A címvédő női együttes két erős és három gyengébb ellenfelet kapott.
Spanyolország és Oroszország a nehezebb, míg Szerbia, Törökország és Németország valószínűleg a könnyebb falat lesz a női vízilabda-válogatott számára a barcelonai Európa-bajnokságon. Bíró Attila szövetségi kapitány nem elégedetlen a csoportkör sorsolásával.
 
„Különösebb meglepetés nincsen. Két nagyon erős csapat van a csoportban, mint ahogyan a másikban is, tehát nagy meglepetés nem ért. Az érdekes lesz viszont, hogy a házigazda spanyolokkal kezdünk a nyitófordulóban” 
 – nyilatkozta Bíró Attila az Echo TV-nek.
 
A jó kezdés akár csoportelsőséget is jelenthetne, ami jól fizet, hiszen így a nyolc között várhatóan könnyebb ellenfél vár majd a megfiatalított csapatra.

„A riói olimpia után egy évet csúszott a fiatalítás a budapesti világbajnokság miatt, amit így tavaly ősszel kezdtünk el. Bízom benne, hogy már jó néhány fiatal nem csak kopogtat, hanem be is rúgja azt a bizonyos ajtót a válogatottban, és tényleg már az Európa-bajnokságon is komolyan lehet számolni velük” 
 – bizakodott a kapitány.
 
A női válogatott címvédőként utazik majd a nyári Eb-re, előtte azonban e hónap végén az Európa Kupa hatosdöntőjében, majd a spanyolok elleni idegenbeli Világliga-selejtezőn mérheti le Bíró Attila, hogy hol tart jelenleg a csapata.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ