Cropped landscape
Sport
Hazaérkezett Magyarország első atlétikai világbajnoka
2018-03-0520:39
Hazaérkezett első atlétikai világbajnokunk! A súlylökő Márton Anita az új szabályok miatt új taktikával versenyzett a vb-n, és már harmadikra akkorát dobott, amivel megnyerte volna a versenyt.
Csomagja nélkül, de aranyéremmel érkezett haza a birminghami fedett pályás vb-ről Márton Anita. Első világbajnokunk három nap után már elhiszi, hogy sporttörténelmi elsőséget szerzett. Az új szabályok miatt ezúttal nem halogathatta a végére a nagy dobást. 
 
„Muszáj volt már az első háromban igazán jót löknöm, nem lehetett az utolsóra halogatni, és így a harmadikra sikerült 19.48-at löknöm, amivel ugye simán bent voltam a négyben, illetve ezzel át is vettem a vezetést”
 - mondta a világbajnok súlylökő.
 
A szövetség elnöke szerint ezzel a vb-arannyal leomlott egy fal. 
 
„A közelmúltnak fontos szerepe van ebben az aranyéremben, de én azért azt gondolom, hogy az elmúlt évtizedek munkája és az akkor dolgozó szakembereknek a munkája is benne van ebben az aranyéremben” 
- tette hozzá Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. 
 
Márton Anita az augusztusi Európa-bajnokságon is a legjobb akar lenni, 2019-ben pedig Dohában, szabadtéren is megnyerné Magyarország első vb-aranyát. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ