Cropped landscape
Sport
A DVSC a legjobb nyolc között
2018-03-0112:41
Szerdán elvileg hét párosításban már eldőlhetett volna a továbbjutás a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, ám a Budapest Honvéd - Siófok, és a Sényő - MTK mérkőzéseket a pályák használhatatlansága miatt elhalasztották. Dorogon és Felcsúton viszont volt meccs, ráadásul gólok is szép számmal.
Egy gólos hátrányból vágott neki a Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágónak a Puskás Akadémia a vendég Zalaegerszeg ellen. A két csapat taktikája hamar kirajzolódott, a hazaiak támadtak, a ZTE csak a biztonságos védekezésre koncentrált. Hiába billent fel a pálya, a gól csak nem érkezett. Szakály Péter fejjel, Molnár Gábor igazi futbalett mozdulatok után próbálkozott hiába. Kovács Zoltán kiválóan teljesített a kapuban. Az 56. percig bírta a nagy nyomást a ZTE, ekkor a csereként beálló Diallo fejelte a labdát a vendég kapuba. A 63. percben Perosevics fejesénél járt nagyon közel a gólhoz a Puskás Akadémia, de pár centi hibádzott. 94 perc után következhetett a hosszabbítás. A ráadás második felében, a küzdelem 110. percében ismét érkezett Perosevics, aki lábbal már pontosabb volt, és a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé lőtte a Puskás Akadémiát.
 
Gólgazdag mérkőzést láthattak a dorogi Buzánszky Jenő Stadionba kilátogató nézők. Miután Debrecenben 2-1-re győzni tudott a Dorog, a hajdúságiaknak támadniuk kellett a továbbjutáshoz. Így is tettek és a 15. percben Sós Bence emelése révén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően nem hozott nagy helyzetet az első játékrész. 1-0-val mentek szünetre a csapatok. A második félidőt is jól kezdte Sós, az 57. percben megduplázta saját és csapata góljai számát, így már továbbjutásra álltak. De 9 perccel később jött a dorogi válasz, Bora György szemfüles találatával, hosszabbításra állt a párharc. A csapatok jól láthatóan nem akartak túlórázni, mindkét oldalon nagy helyzetek voltak, majd a 83. percben jött Kinyik és 3-1 re módosította az állást. A Dorog nem adta fel, a középkezdést követően szinte azonnal válaszoltak egy hatalmas Mészáros bombával, de mindez már kevés volt. Több idegenben szerzett góllal a Debrecen jutott tovább.
 
A Diósgyőr Vácott is győzni tudott, ezúttal 1-0-ra, így kettős győzelemmel lépett a negyeddöntőbe, 
ahogy a Békéscsaba is, amely szintén 1-0-ra nyert a Nagykanizsa ellen. Balmazújvárosban nem született gól, így az első osztályú csapat idegenbeli 3-2-es győzelmének köszönhetően búcsúztatta a Győrt.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ