Cropped landscape
Sport
Egy lépéssel közelebb a 2. hely: döntetlen Flensburgban
2018-02-2520:45
A Telekom Veszprém 31-31-es döntetlent játszott a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, vasárnap, ezzel nagy lépést tett a B csoport második helyezése felé. 
Az előző idényben bronzérmes veszprémiek jövő szombaton hazai pályán a szlovén Celje ellen zárják a BL csoportkörét, és amennyiben győznek, a második helyen végeznek.
 
 A vendégcsapatból William Accambray mellett négy magyar válogatott játékos, Schuch Timuzsin, Győri Mátyás, Ancsin Gábor és Jamali Iman hiányzott a rangadón.
 
 Gyors, egyben eredményes játékkal kezdte a Veszprém (1-3) a BL honlapja által a hét mérkőzésének választott találkozót. A hazaiak hasonló stílusban kézilabdázva hamar fordítottak (5-4), és mivel hatékonyabban védekeztek, növelték is a különbséget (8-5). Mikler Roland egyre jobban védett - egyedül az ellenfél távoli átlövéseivel szemben volt tehetetlen -, ennek is köszönhette a magyar csapat, hogy sikerült fordítania (11-12).
 
 A hajrában is rendkívül magas volt az iram mindkét oldalon, az első félidő döntetlennel zárult (16-16).
 
 A szünet után is szoros volt az állás, Mikler továbbra is kiválóan teljesített, ennek ellenére egy-két góllal rendre a Flensburg vezetett. A 47. percben Lékai Mátét le kellett cserélni, mert egy veszprémi támadás során a dán Lasse Svan eltalálta az arcát és erősen vérzett az orra.
 
 A helyére beállt Petar Nenadic találatának és gólpasszának is köszönhetően csapatuk ismét átvette a vezetést (28-29). Az utolsó négy percben kétszer is a háromgólos előnyért támadhattak a vendégek, de nem jártak sikerrel, ezt kihasználva a német csapat három másodperccel a vége előtt egyenlített (31-31).
 
 A hazaiaknál négy játékos - Holger Glandorf, Kentin Mahé, Hampus Wanne és Lasse Svan - is öt góllal zárt.

MTI
 
 A csoport állása: 
1. (és negyeddöntős) Paris Saint-Germain 22 pont
2. Telekom Veszprém 16 (378-356)
3. Flensburg-Handewitt 16 (379-367)
4. THW Kiel (német) 15
5. Vive Kielce (lengyel) 13
6. Meskov Breszt (fehérorosz) 10
7. Celje PL (szlovén) 7, 8. Aalborg HB (dán) 5 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ