Cover
Sport
Szalay és Loeb is búcsúzott a Dakartól
2018-01-1116:54
Kiesett a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a Dakar-raliról. Az ötödik szakaszt a francia Stephane Peterhansel nyerte, míg honfitársa az összetettben második Sébastian Loeb feladni kényszerült a versenyt.
Nem tudta befejezni a 40. Dakar-ralit a magyar páros. A negyedik szakaszt követően az Opel Dakar Team-ben versenyző Szalay Balázst és Bunkoczi Lászlót a versenybírák kizárták, mivel nem haladtak át az összes GPS ponton. 
 
Szalay elmondta, nagyon sajnálja, hiszen 2004 óta nem fordult elő, hogy a csapat kiesett volna a Dakaron. Hasonlóan balszerencsés volt a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb, aki beesett egy nagy lyukba és a dűnék között ragadt. 
 
Később sikerült onnan kiszabadulnia, végül navigátora, Daniel Elena sérülése miatt a gyári Peugeot pilótájának fel kellett adnia a versenyt. 
 
 Mentőhelikopterrel szállították el Andre Villas-Boast a Tottenham Hotspur és a Chelsea labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzőjét. A 40 éves portugál szakember hátfájdalmakra panaszkodott borulását követően.  A vízválasztó szakaszt végül a tizenháromszoros dakar-győztes Stéphane Peterhansel teljesítette a leggyorsabban. A francia versenyző sikerével, már 31 perccel vezet az összetettben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ