Cover
Sport
A versenybírákon múlik Szalayék sorsa
2018-01-1014:16
Dakar rali, Szalay Balázs, Bunkoczi László
Sebastian Loeb nyerte a 40. Dakar-rali negyedik szakaszát az autósok között. A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros újabb technikai hiba miatt nem ért célba, így a versenybírák döntésén múlik, hogy folytathatják-e a viadalt. 
Az Opel Dakar Team szervizcsapata egész éjjel azon dolgozott, hogy menetképes állapotba hozzák az autót, mellyel hétfőn Szalayék felborultak, így utolsóként nekivághattak a keddi 4. szakasznak. A San Juan de Marcona környékén rendezett 444 km-es etap sem sikerült zökkenőmentesre a magyar páros számára. 
„Beragadtunk egy teljesen ártalmatlan helyzetbe, ahonnan csak le kellett volna tolatni, de nem tudtuk beindítani a motort, mert megint elromlott az önindítónk. Két órán keresztül ástunk azért, hogy legalább egy olyan helyre le tudjunk gurulni, ahol esélyünk volt arra hogy valaki behúzzon.”
-mesélte Bunkoczi László az Opel Dakar Team navigátora.
 
  Az autósok között a francia Sébastian Loeb teljesítette a leggyorsabban a szakaszt, a motorosoknál Adrien Van Beveren volt a leggyorsabb, míg a tavalyi címvédő Sam Sunderland bukás miatt feladni kényszerült a 40. Dakar ralit. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ