Cover
Sport
„Az irányelv az, hogy fiatal tehetséges magyarokat próbáljunk építeni”
2018-01-0219:20
Fennállása legszebb őszét produkálta a Balatonfüred férfi kézilabda csapata. Csoknyai István együttese a harmadik a bajnokságban és vesztett pontok tekintetében ugyanúgy áll, mint a Bajnokok Ligája-szereplő Szeged. A vezetőedző szerint a siker kulcsa a tehetséges fiatal játékosok kinevelése. 
Csoknyai István vezetőedző negyedik szezonját tölti a csapatnál, vezérletével történelmi első féléven van túl az együttes. A tabellán dobogós gárda egyfajta küldetést is teljesít a magyar kézilabdában. 
„Egyre kevesebb a magyar tehetség, egyre kevesebb a magyar fiatal a magyar bajnokságban. Talán egy ilyen kivétel a Balatonfüred.”
 - nyilatkozta az Echo televíziónak Csoknyai. 
„Természetesen nekünk is vannak külföldi játékosaink olyan speciális posztokra, ahol nincsenek magyarok, de az irányelv az, hogy fiatal tehetséges magyarokat próbáljunk építeni.”
Ez az elmúlt években remekül sikerült. 
„Nagyon sok tehetséget kineveltünk itt az edzőkollégákkal együtt. Mind Veszprémbe, Szegedre, Tatabányára visznek el tőlünk tehetségeket. Ez is visszaigazolja az itt elvégzett munkát.  Úgyhogy én összességében azt gondolom, elégedett lehetek.”
A mester a sikeres ősz után egy hasonló tavaszban bízik. Az új évben a Füred február 3-án játssza az első tétmeccsét, méghozzá rögtön egy rangadót a negyedik helyezett Tatabánya otthonában. A Csoknyai Istvánnal készített interjú hosszabb változatát, amelyben visszatekint játékospályafutása veszprémi éveire, a pénteken 17:05-kor kezdődő Építők című kézilabda-magazinunkban láthatják. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ