Cover
Sport
Exkluzív: Telekom Veszprém bejelentés
2017-12-2217:10
Hat játékos is meghosszabbította szerződését Veszprémben – tudta meg az Építők kézilabda magazin.
Lékai Máté, Andreas Nilsson és Blaz Blagotinsek eredetileg 2019-ig tartó szerződését egyaránt két évvel hosszabbította meg a Klub.
 
A magyar irányító 2014-ben érkezett a csapathoz a Celjétől. Az idei Bajnokok Ligája szezonban 10 mérkőzésen 61 gólnál jár, amivel a góllövőlista 2. helyét foglalja el. Az „Építőkkel” eddig háromszoros magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa győztes, kétszeres SEHA Liga győztes és háromszor volt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.
 
„Boldogan írtam alá a hosszabbításomat, bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó, amit aláírtam itt Veszprémben, de a jövő mindig kiszámíthatatlan. Egyelőre 2021-ig van szerződésem, és igyekszem minél jobban meghálálni azt a bizalmat, amit a klubtól kaptam”  – nyilatkozta az Echo Tv Építők című magazinműsorának Lékai Máté.
 
Ugyanazokat a címeket söpörte be Nilsson is a Telekom Veszprémmel, mint Lékai. A svéd beálló szintén 2014-ben, BL győztesként került Hamburgból Veszprémbe. 
 
„Szeretek itt lenni. Itt akartam maradni. Így együtt dolgozhatunk a következő években is. Én örülök ennek és remélem, hogy a védelem is egyetért azzal, hogy maradok” – mondta Andreas Nilsson.
 
Blaz Blagotinsek 2016 óta a csapat tagja. Veszprémi színekben egyszeres magyar bajnoknak és egyszeres Magyar Kupa győztesnek vallhatja már magát. Az előző szezonban kevesebb játéklehetőséget kapó beállós idén már megtriplázta Bajnokok Ligájában szerzett góljai számát. 
 
„Örülök a hosszabbításnak, hiszen jól érzem magam itt. Szeretem Veszprémet, a közönséget, mindent, ami ebben a városban van. Egyre többet és többet játszhatom, így elégedett vagyok.
 
A két kiváló szélső, Dragan Gajic és Dejan Manaszkov szezon végén lejáró szerződését 2020-ig hosszabbították meg.  Gajic, az egykori szlovén válogatott és világbajnoki gólkirály jobbszélső 2016 óta  a csapat tagja. A Telekom Veszprémmel tavaly mindent megnyert a hazai porondon, ráadásul teljesült régi nagy vágya a Bajnokok Ligája Final4- részvétel is.  
 
„Nem volt kérdés, hogy megújítjuk a szerződést. Szeretném megköszönni a bizalmat a klubnak, és természetesen az edzőnek és a szakmai stábnak is” – nyilatkozta telefonon Gajic.
 
Dejan Manaszkov idén nyáron érkezett a Telekom Veszprémhez a német bajnok Rhein-Neckar Löwentől. A macedón balszélső játékával meggyőzte a vezetőket arról, hogy továbbra is helye van a csapatban.
 
„Örülök ennek az új szerződésnek. További két évig itt lehetek, és igyekszem majd a legjobbat kihozni magamból, hogy elégedett legyen a vezetőség, a klub és az edző is.” 
 
Mirsad Terzic 2018 júniusában lejáró szerződése egy évvel, 2019 júniusáig lett meghosszabbítva. A bosnyák átlövő, és védekező specialista így jövő nyáron már a 10. szezonját kezdheti meg veszprémi színekben.
 
„Nem tudok mást mondani, mint hogy elégedettséggel tölt el, hogy a jövőt illetően is bizalmat szavazott nekem a klub és az edző is. Biztos vagyok benne, hogy segíteni tudok a csapatnak a meccseken. Én már régóta itt vagyok, Veszprém nekem már olyan, mint az otthonom.”
 
A Telekom Veszprém csapatának jövője így hosszú távon is biztosítottnak tűnik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ