Sport
Nagyszerű idényt zárt a magyar női jégkorong-válogatott
2017-12-1920:22
Az év elején a világbajnokságon először szerepeltek a Divízió 1/A-ban, a hazai rendezésű 4 Nemzet Tornáján pedig 2. helyen zártak. Az ottani ellenfelek közül többen is csoporttársak lesznek a 2018-as világversenyen. Dabasi Réka és Ungár Rebeka értékelte az idei szezont és elmondták a terveket a jövőre nézve.
A magyar női jégkorong-válogatott idén áprilisban 5. lett a Grazban rendezett Divízió 1-es világbajnokságon. Dabasi Réka a klubjában és a válogatottban is szép eredményeket ért el 2017-ben, jövőre pedig emelne egyet a lécen.
Az elkövetkezendő világbajnokságon én személy szerint - de szerintem a csapat többi tagja is –mindenképpen dobogós helyezést szeretnénk elérni. Tavaly ötödikek lettünk, de úgy érzem, hogy több van a csapatban és mindenképp cél lehet egy dobogós hely.
Réka csapattársa, Ungár Rebeka 4 év után először nem került be a világbajnoki keretbe. Az idei évet viszont pozitívan értékelte és szerinte a csapat teljesítményére nem lehetett panasszal.
Úgy érzem, hogy sikeres volt, mert először játszottak a lányok a Divízió 1/A csoportban és sikerült bent maradni, ami szerintem első lépésnek tökéletes eredmény.
Az 5.helynél azonban többre vágynak a lányok, nem csupán Réka, de Rebeka is előre lépne a rangsorban. 
Mindenképp szeretnénk előre lépni és eggyel jobb helyezést elérni... Vagy esetleg többel.
A magyar válogatott jövő áprilisban a közvetlen elit alatti vb-n játszik a divízió 1/A-ban Franciaországban. A játékosok pedig egyértelműen megfogalmazták, hogy ezúttal nem a kiesés elkerülése lesz a cél, hanem a dobogó megszerzése.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ