Cover
Sport
Elégedettek a hazatérő magyar úszók
2017-12-1815:58
Hazaérkeztek úszóink a koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokság után, ahol az éremtáblázat második helyén végeztek 8 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel. Cseh László ezúttal nem állhatott fel a dobogóra, de ígéri, hogy januártól edzőjével kijavítják a hibákat.

Két koppenhágai Európa-bajnokunk, Kapás Boglárka és Bernek Péter hazaérkezett hétfőn délelőtt a rövid pályás kontinensviadalról, míg a hat aranyat gyűjtő Hosszú Katinka Dániából egyenesen Lausanne-ba utazott, a következő versenyére.
Megmondom őszintén, a 400 vegyesből 200-ig emlékszem valamennyire, a többi az kimaradt, de ami bennem volt, azt teljes mértékben kiúsztam.
– mondta az Echo TV-nek Bernek Péter. Arra kérdésre, hogy kell-e a jövőben a budapesti vb-ezüstérmes Verrasztó Dávidnak rettegnie tőle, csak annyit válaszolt, megpróbál felzárkózni Dávidhoz. 
 
Verrasztó Evelyn öt év után nyert érmet világversenyen. 200 vegyesen lett Hosszú mögött második.
Nagyon örülök, hogy végül is úgy döntöttem, hogy folytatom az úszást. Nem volt nagy titok, hogy abba akartam hagyni, de nem is akkora hír, hogy mindenki ezzel foglalkozzon. Ez teljesen normális ennyi idősen. Nagyon örülök, hogy sikerült egy ezüstöt hazahoznom. Büszke vagyok, hogy ezt megcsináltam.
– nyilatkozta televíziónknak Verrasztó Evelyn.
 
​​A négyszeres olimpiai ezüstérmes Cseh László ezúttal érem nélkül maradt.
Nem történt semmi tragédia. Sajnos, most nem úgy ment a pillangó, ahogy azt megszoktam vagy elvártam magamtól és emiatt volt ez a gyengébb teljesítmény. Januártól kijavítjuk a hibáimat és egy tökéletes felkészülést fogunk csinálni.
– mondta az Echo TV-nek Cseh László. 
 
A magyar úszócsapat 8 aranyat, 3 ezüstöt és 2 bronzérmet gyűjtött, és Oroszország mögött második lett az éremtáblázaton.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ