Cover
Sport
Magazinajánló: OLÜMPOSZ
2017-12-1715:51
A karácsony közeledtével a sportolók élete is megváltozik. A következő Olümposzban kicsit beletekinthetünk a sportolók ünnepi szokásaiba. 
Takács Tamara világbajnok kajakos és Lucz Dóra  Európa-bajnok kajakos összeálltak egy közös mézeskalács sütögetésre. Természetesen a sütemény készítése közben a karácsonyi szokások is szóba kerültek. Mind a ketten családi körben ünnepelnek. Dóri a konyhában is részt vesz a feladatokban. 
Amennyire az időm engedi, edzések között, meg hétvégente azért anyával szoktunk sütögetni. Illetve ez nálunk hagyomány, hogy a mézeskalácsot mi lányok díszítjük két testvéremmel, Annával és Noémivel. Illetve még a kókuszgolyó készítés szokott nagy családi esemény lenni, azt szoktuk együtt csinálni. Igazából én a hangulatát szeretem, hogy együtt van az egész család és közben nevetgélünk meg beszélgetünk.
Takács Tamara is kiveszi a részét a feladatokból, igaz, a konyhai munkálatokat átengedi másnak. 
Igyekszem egy kicsit tevékenykedni a konyhában is, de inkább a takarítás részébe szoktam, mint a főzésbe. Azt meghagyom anyának, meg a fiúknak. De szoktam segíteni. Közösen díszítjük a karácsonyfát. Jól szokott telni az ünnep.
Az országos bajnokságon nagy fölénnyel végző ökölvívó, Harcsa Zoltán életéből sem maradhatnak ki a karácsonyi feladatok. Zolika nagy hangsúlyt fektet azokra a családokra, akik rászorulnak a segítségre. 
Nyilván minden ember rászorul a segítségre, ha gazdag, ha nem gazdag. Azért mindenkinek van egy olyan pillanat az életében, amikor rászorul egy ilyesfajta segítségre és úgy gondolom, hogy a jótékonykodás az egy nagyon jó dolog. Nekem a lelkemet azért egy kicsit megnyugtatja, hogy mégis próbáltam segíteni embertársaimon és igazából ezért vagyok itt ezen az eseményen az Óbudai átmeneti szálláson.
A karácsony a család és a szeretet ünnepe. Sportolóink nem hagynak fel az edzésekkel, de ebben az időszakban ők is lassítanak egy kicsit. Már csak egy hét és itt az év legjobban várt ünnepe. Készüljünk Takács Tamarával, Lucz Dórával, Harcsa Zoltánnal és Liu Shaolin Sándorral. 

Olümposz Balzsay Károllyal vasárnap 22:30-kor. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ