Sport
Újabb rangos asztalitenisz bajnokságot rendeznek a hétvégén Budapesten
2017-12-1622:32
Asztalitenisz
A keddi és szerdai TOP 12-es versenyt követően az úgynevezett Versenyek Versenyére kerül sor. 
Az eseményen a 23-szoros magyar bajnok, 6-szoros Európa-bajnok Berczik Zoltánra is emlékeznek, aki idén lenne 80 esztendős. A tornán a férfi és női mezőny 10 millió forintos pénzdíjazásban részesül.
 
Az első játéknapon a csoportmérkőzések után már a legjobb 4 közé jutásért játszottak a női, valamint a férfi versenyzők is. A kétnapos tornán azok indulhattak, akik részt vettek az idei 5 ranglistás versenyből legalább hármon. A nap egyik kellemes meglepetése Fazekas Péter játéka volt, aki 4 sima szettben múlta felül Kosiba Dánielt és jutott a legjobb négy közé. A mérkőzés végén meglepetten, de nagy boldogsággal nyilatkozott az Echo Televíziónak.
Danival egy jó párszor játszottunk, talán háromszor is az utolsó másfél évben és mindig ő nyert. Igaz nagyon szorosan... De erre az eredményre azért nem számítottam. Annyit hozzátennék talán, hogy ugye mind a két mérkőzésemet 4-0-ra nyertem délelőtt, tehát úgy néz ki, hogy elég jó formában vagyok. Ezt szerencsére tudtam hozni most is, itt a négy közé jutásért.
A Berczik Zoltán emlékverseny vasárnap mindkét nem esetében a helyosztókkal kezdődik délelőtt 10 órakor. A női döntőt 17 óra 45 perctől a férfi finálét pedig 18 óra 30-tól rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ