Cover
Sport
Péni legyőzhetetlen!
2017-12-1616:00
Péni István nyerte a férfi légpuskát a Dobsa Aladár-emlékversenyen, amely az első válogató volt a jövő februári győri, 10 méteres sportlövő Európa-bajnokságra.
A junior világ -és Európa-bajnok újpesti sportlövő nyerte a férfi légpuska számot az első Európa-bajnoki válogatón, a Mexikói úti lőtéren. Az alapverseny után a döntőben is győzött, méghozzá kilenc tizeddel Veres Ádám előtt. 
Az Eb-válogató szempontjából az alapverseny volt a fontos. Az nagyon jól sikerült, 630 kör felett sikerült teljesítenem. Ami a döntőt illeti: nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerettem volna. De hát boldog vagyok, mert most csak az volt a cél, hogy első legyek.
- mondta Péni István az Echo TV-nek, majd azt is elárulta, hogy jelenleg az egyetemi tanulmányaira koncentrál. 

Három lövéssel a vége előtt Veres Ádám még holtversenyben az első helyen állt Péni Istvánnal.
Az utóbbi időben a család és a munka mellett egy kicsit kevesebb időm jutott edzésre, mint amennyihez korábban hozzászoktam. De ehhez képest azt hiszem, jól sikerült a mai napom. A döntőben volt egy rossz lövésem. Hogyha az jobban sikerül, akkor még szorosabb lehetett volna a vége. Reális eredmény született a döntőben.
- nyilatkozta az Echo TV-nek Veres Ádám. 
 
A kontinensviadal szempontjából az alapverseny végeredménye számít, amelyben Péni mögött Sidi Péter lett a második, Somogyi Péter a harmadik. Sidi a döntőben már nem állt lőállásba.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ