Cover
Sport
Újabb érmeket gyűjtöttek úszóink!
2017-12-1511:24
Hosszú Katinka 100 háton és Bernek Péter 400 vegyesen arany-, Kapás Boglárka 800 gyorson ezüst- és Gyurta Gergely ugyancsak 400 vegyesen bronzérmes. A koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokság második napján újabb négy érmet szerzett a magyar küldöttség.
A férfi 400 méteres vegyes úszást komoly reményekkel várhattuk, miután Bernek Péter az első, Gyurta Gergely pedig a harmadik idővel jutott a döntőbe. A futam a várakozásoknak megfelelően indult, Bernek egyből az élre állt, 100 méternél már fél testhossz volt az előnye. 

Ekkor Gyurta feljött a harmadik helyre, innentől óriási csatát vívott a második helyért a német Heintzzel amelyben végül alulmaradt. Így Bernek óriási előnnyel lett Európa-bajnok, Gyurta pedig bronzérmes. A délután másik fontos eseménye a női 100 hát döntője volt, ahol Hosszú Katinka éremesélyesként ugrott medencébe. 

Ennek megfelelően kezdődött a verseny: Hosszú végig a második helyen haladt, az utolsó 25-re fordulva azonban remek delfinezésének köszönhetően feljött az élre, elsőként csapott a célba, ezzel második aranyát szerezte meg az Eb-n. 

25 perccel később Hosszú már ismét vízben volt, ezúttal 100 vegyes elődöntőt úszott és a legjobb idővel jutott a döntőbe, ahová Verrasztó Evelyn is bejutott az ötödik idővel. Végül 800 gyorson Kapás Boglárka zárta a mieink csütörtöki napját, és olimpiai bronzérmesünk óriási csatában ezüstérmet szerzett. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ