Cover
Sport
Hosszú Katinka a harmadik és a negyedik rövid pályás Európa-bajnoki címét is megnyerte Koppenhágában.
2017-12-1521:24
A magyar úszó ezúttal 200 háton és 100 vegyesen győzött.
A rövid pályás úszó Európa-bajnokság harmadik napjának esti programjában Hosszú Katinka szállította az első magyar érmet 200 háton. A címvédő Hosszú rögtön az élre állt, és már nem is adta ki a vezetést a kezéből. A legjobb idővel döntős orosz Darina Zevina tartotta vele a tempót, és a táv második felében fel is jött rá, de Hosszú sokkal jobban bírta a hajrát, és végül elsőként érte el a falat. A finálé másik magyarja, Burián Kata remek versenyzéssel az 5. helyen zárt.
 
200 pillangón csak álom maradt az érem, bár a nagyszerűen hajrázó Kapás Boglárka negyedik helye több mint dicséretes, Szilágyi Liliána azonban hetedik helyével kissé elmaradt a várakozástól.
 
És jött a 100 vegyes Hosszú Katinkával. 25 méternél még a svéd Sarah Sjöström vezetett, ám Hosszú egy komoly delfinezéssel utolérte, mellen elment tőle és végül majdnem egy másodperc előnnyel fölényesen nyert. Verrasztó Evelyn ugyanit a nyolcadik helyen ért célba. 1500 gyorson Lakatos Dávid nyolcadik lett, míg 4x50 méteres női gyorsváltónk a hetedik helyen végzett.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ