Cover
Sport
Egység a sportban
2017-12-1417:54
Immár hivatalos napjai vannak a magyar sportnak. Az Országgyűlés december 12-én ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Sport Napja, a Magyar Parasport Napja, a Magyar Diáksport Napja és a Magyar Siketsport Napja minden évben történő megünnepléséről.

A sport összehozza az embereket és a parlamenti pártokat is. Ennek eredménye, hogy ezentúl a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Club 1970-es megalakulásának évfordulója, egyben a Magyar Parasport Napja is lesz jövő év február 22-étől.

Egy nagy konferenciával készülünk, idejön Magyarországra Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság frissen megválasztott elnöke. Ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországra látogat. Ekkor fogjuk ünnepelni egyébként a Magyar Paralimpiai Bizottság megalakulásának 20 éves évfordulóját is.
– nyilatkozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az Echo Tv-nek.

A parlamenti pártok egyhangú határozata alapján május 6-a ezentúl már hivatalosan is a Magyar Sport Napja lesz, míg a Magyar Diáksport napját szeptember utolsó péntekén, a Magyar Siketsport napját pedig június 2-án ünneplik.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ