Cover
Sport
Döntős a Real a klub vb-n!
2017-12-1418:22
A Real Madrid is döntős a labdarúgó klub-világbajnokságon. A Bajnokok Ligája-győztes spanyolok csak nagy nehezen verték meg arab emírségekbeli ellenfelüket.

A feketében játszó Real Madrid már a mérkőzés elején ostrom alá vette a hazai pályán játszó Al-Dzsazíra kapuját. Előbb Ronaldo fejesét védte Kaseif kapus, majd egy szögletet követően ismét a portugál csúsztatásába kapott bele. A 16. percben egy jobb oldali beadás után Benzema próbálkozott fejjel, de Kaseif megint hárítani tudott. A 23. és a 30. percben jött két meg nem adott gól. Előbb Benzemáét érvénytelenítette a játékvezető Ronaldo szabálytalansága miatt, majd Casemiro fejesét videóbíró segítségével elvették, így maradt a 0-0. Egészen a 41. percig, amikor egy kontrát követően az Al-Dzsazíra brazil szélsője, Romarinho belsőzött Keylor Navas kapujába.

A második félidő elején újra a videóbíróé volt a főszerep, ugyanis az Al-Dzsazíra játékosa Buszuffa lesről gurított az üres kapuba, így ezt a gólt is érvenytelenítették. Az 53. percben jött a királyi gárda egyenlítő gólja, Modric ugratta ki Ronaldót, aki kilőtte a hosszú sarkot. A mérkőzés utolsó tíz percére beállt Gareth Bale is. A walesi sztárnak nem kellett sok idő, már az első labdaérintéséből gólt lőtt. A Real Madrid 2-1-re nyert, így szombaton 18 órától a brazil Gremióval találkozik a klub-világbajnokság döntőjében.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ