Cover
Sport
Megújul a magyar sportújságíró-oktatás
2017-12-1217:45
A Testnevelési Egyetem és a Magyar Sportújságíró Szövetség ugyanis bejelentette, hogy együttműködésükkel 2018 őszétől négyféle képzés indul. 
Összefogás a sportújságírás jövőjéért: a Testnevelési Egyetemen új szakok indításával próbálják javítani a szakma színvonalát együttműködve a sportújságíró szövetséggel.
Egyfelől mindenki úgy érezhette, hogy képes lenne a sportújságot írni, vagy tudna sportriporterként dolgozni. Voltak is példák, hogy szurkolókból nagyon jó szakemberek lesznek. Másfelől meg nem is volt igazán intézményrendszere annak, hogy hogyan lehet hivatalosan képzett, végzett sportújságíróvá válni, úgyhogy most ennek a teljesen hivatalos minden szempontból alaposan megtámogatott és körülbástyázott intézményrendszerét állítjuk föl.
- mondta az Echo TV-nek Szöllősi György, a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke. 
Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó már most is tart előadásokat a Testnevelési Egyetemen. 
Előfordul, hogy sportkommunikáció órát már most is tartok a testnevelési egyetemen és biztos, hogy lesz összefonódás. Hogy milyen formában és mikortól, azt majd meglátjuk.
- mondta az olimpiai bajnok. 
Az első képzések 2018 szeptemberében indulnak. Az oktatók között sportújságírók és egyetemi oktatók is részt vesznek. Mocsai Lajos rektor is az előadók között lesz. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ