Cover
Sport
Nyolc év után győzött a DVTK!
2017-12-1007:33
Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Diósgyőr és a Debrecen találkozott egymással. A mérkőzés végig nagy iramú volt és komoly izgalmakat tartogatott a végéig. 
A mérkőzést Mezőkövesden rendezték, hiszen a miskolciak ideiglenes otthona épp a Nagyerdei Stadion. Ami történetesen pont a Debrecen otthona, így ott nem lehetett pályaválasztó a DVTK. A "hazai csapat" valósággal nekirontott a Debrecennek. A 12. percben Ugrai elé pattant a labda, a csatár pedig nem hibázott, ezzel vezetettek a miskolciak. 5 perccel később Karan csúsztatott Novota kapujába, megduplázva a diósgyőri előnyt. Fél óra kellett a DVSC-nek, hogy felébredjen.  A 36. percben egy szögletet követően Takács Tamás közelről kotorta kapuba a labdát.
Hiába jött a szépítés, a félidő végén mégsem örülhetett a vendégcsapat. Jovanovics reklamált, Bognár Tamás játékvezető zsebéből pedig előkerült a piros lap, így 10 emberrel vágott neki a folytatásnak a Loki.
A második játékrészben nem volt akkora nyomás a Debrecen kapuján, mint amire számítani lehetett a kiállítás után. Ferenczi révén kapufáig is eljutott a hajdúsági csapat, de pár perccel később egy kontra után Busai gurított Vela passzát követően a kapuba. Tőzsér a 83. percben még értékesített egy büntetőt, ám az egyenlítés nem jött össze a hátralevő idő alatt. A vége tehát Diósgyőr - Debrecen 3-2, a DVTK ezzel 6., míg a Debrecen 3. a tabellán. A miskolciak utoljára 2009-ben győzték le a Debrecen csapatát a bajnokságban, így egy 8 éves nyeretlenségi széria szakadt meg.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ