Cover
Sport
Elutaztak a rövid pályás Eb-re
2017-12-1016:36
Hosszú Katinkáék elutaztak a rövid pályás Európa-bajnokságra. A Koppenhágában szerdától vasárnapig tartó versenyen 32 magyar úszó vesz részt.
A budapesti vizes vb után újabb megmérettetés előtt állnak úszóink. A rövid pályás Európa-bajnokságon elindul a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is, aki két éve az izraeli Netanyában hat aranyérmet nyert és egy ezüstöt. 
Van néhány időeredmény a fejemben, amit jó lenne elérni. Talán egy kicsit hallatszik a hangomon, hogy még nem vagyok százszázalékos, de szerencsére csak szerdán kezdődik a verseny, úgyhogy addigra remélem, hogy makkegészséges leszek és minden klappolni fog.
- mondta Hosszú. 
 
Az Európa-bajnokság nyitónapján lesz tizenöt éve annak, hogy Cseh László megszerezte élete első Eb-érmét. 2002-ben 400 vegyesen volt bronzérmes. Erre a mai napig jól emlékszik. 
Emlékszem, hogy a 400 vegyesen kétszázig nagyon jó voltam, de sajnos, a mellen akkor még elfogyott az az előny, amit megszereztem. Úgyhogy így is örültem a harmadik helynek, fantasztikus eredmény volt és onnantól elindult valami.
- fogalmazott Cseh. 
 
Bár négy világklasszisunk nem indul Koppenhágában, az Európa-bajnokságon, a szövetségi kapitány ennek ellenére is bizakodó: 
Verrasztó Dávidnak aranyérem esélye lett volna, vagy Gyurta Daninak is bármikor lehet az és a két fiatal, Milák és Késely Ajna is ifi-ifi, de azért a felnőttben is nyerhetett volna. Ennek ellenére szerintem azt a 11 aranyérmet nem fogjuk felülmúlni, de ahhoz közeli eredményre azért számítok.
Sós Csaba még elmondta, hogy ezen az Eb-n Telegdy Ádám robbanhat be a világ élmezőnyébe, akitől 200 háton érmet vár a szövetségi kapitány. Hosszú Katinka kilenc egyéni számban indul majd, de két olimpiai bronzérmesünk, Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás is rajtkőre lép. 
 
Két évvel ezelőtt az éremtáblázat élén végzett a magyar úszóválogatott.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ