Cover
Sport
Újváros–UVSE döntő a kupában
2017-12-0920:22
Szoros mérkőzésen, 10-7-re nyert a Dunaújváros csapata a BVSC ellen a női vízilabda Magyar Kupa első elődöntőjében. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 6 gólos Gurisatti Gréta lett. Mihók Attila együttese a vasárnapi döntőben, a meglepetésre a Ferencvárost csak ötméteresekkel legyőző UVSE-vel találkozik.

A fehér sapkában játszó Dunaújváros akarata szerint alakult az első negyed, Gurisatti Gréta átlövésből és ötméteresből is eredményes volt, míg a BVSC-s Máté Zsuzsanna kihagyott egy büntetőt, így a zuglóiak gól nélkül vágtak neki a második nyolc percnek.

Szilágyi Dorottya belőtt egy emberelőnyt, ekkor már 3–0 állt a táblán. A következő támadásból Koncz Hanna megszerezte a BVSC első találatát, ám hamar visszaállt a háromgólos különbség, így 4-1-gyel mehettek pihenőre a felek.

A folytatásban határozottabb lett a BVSC, ezt a három lőtt gól is bizonyítja a dunaújvárosi egy találattal szemben.

Az utolsó játékrész megint a Dunaújvárosé lett, Gurisatti kétszer is a kapuba talált, és bár a fővárosiak mindent megtettek, végül 10-7 re kikaptak.

„A taktikánk az volt az első három negyedre, hogy mindenkinek megvolt a saját embere. Ki voltak osztva a posztok, hogy kinek kivel kell együtt mozognia. Azt gondolom, hogy ez az elején nagyon jól sikerült az első két negyedben. Aztán a harmadik nyolc percre a BVSC is váltott, ott talán egy kicsi bizonytalanság is volt bennünk. Azonban sikerült úgy lefárasztani őket, hogy a zárófelvonásban a saját lefordulós játékunkkal kicsit szét tudtuk őket zilálni. Mi nyerni jövünk a vasárnapi döntőre is. Az biztos, hogy fejben úgy fogunk érkezni, hogy Magyar Kupa-győztesek akarunk lenni” 
– nyilatkozta a hatgólos Gurisatti Gréta az Echo TV-nek.

A címvédő UVSE nagy meglepetésre csak büntetőkkel tudta legyőzni 11-10-re az újonc Ferencvárost.

A Dunaújváros-UVSE Magyar Kupa döntő vasárnap 17:45-kor kezdődik a Komjádi Uszodában.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ