Cover
Sport
Megvan az első győzelem
2017-12-0517:10
női kézilabda
Argentínát győzte le 33-15-re a magyar női kézilabda-válogatott a Németországban zajló világbajnokság B-csoportjában. Kim Rasmussen csapata két vereséget követően ünnepelhette első sikerét.
Nem kezdett jól a piros mezben játszó magyar válogatott Argentína ellen. 3-2-nél még a dél-amerikaiaknál volt az előny és csupán a 10. percben, Kovács Anna találatával vezetett először Kim Rasmussen együttese. Ezt követően bő 10 perc alatt csak egy gólt kaptak a magyarok, így a 22. percben 12-4 állt már az eredményjelzőn. A remekül védő Janurik Kingának és a hatékony támadásoknak köszönhetően aztán a félidőben 18-7-es volt az előny.
 Pontatlan támadójátékkal kezdtek a magyarok, a labdavesztések és a rossz lövések miatt csak a tizedik percben vezettek először (4-3). Aztán Janurik Kinga védései és Kovács Anna góljai lendületet adtak a csapatnak, amely így fokozatosan növelte előnyét.
A második játékrészben a lányok jó játékkal szórakoztatták a kilátogató több mint 2000 nézőt. A 43. percben Klivinyi Kinga passzából Görbicz Anita fejezte be góllal a látványos akciót. A hét találatával, a mezőny legeredményesebbjeként záró Kovács Anna vezérletével végül 33-15-re nyert a magyar válogatott, megszerezve ezzel első győzelmét a világbajnokságon.
Női kézilabda-világbajnokság Csoportkör, 3. forduló, B-csoport Magyarország–Argentína 33-15 Svédország–Csehország 18:00 Norvégia–Lengyelország 20:30
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ