Sport
Fedeles Világkupa a fogathajtóknál
2017-12-0418:45
fogathajtás
A hétvégén ismét fedél alá húzódtak a világ legjobb fogathajtói. A decemberi hidegben a Papp László Sportarénában rendezték meg a hagyományos budapesti Világkupát.
A fedeles verseny lényegében eltér a szabadtéritől, hiszen itt szinte minden más, ugyanis a zárt tér, a fény és a közönség közelsége más légkört alkot. A sikerhez így különös bravúr kell, ami ezúttal a világranglista harmadik helyezett Koos de Rondénak sikerült, míg legjobb magyarként ifjabb Dobrovitz József ötödik lett a budapesti világkupán.  Ladányi-Kovács Zoltán ügyvezető igazgató véleménye szerint a budapesti forduló színvonalas versenyt hozott.
"Mindenki úgy ítéli meg ezt a rendezvényt, hogy ez egy híd a kelet-európai és a nyugat-európai lovassportok között, de igenis európai színvonalú produkciókat láthattunk a versenyzőktől. A világkupára a nyári versenyek során a 10 legjobb fogathajtó minősülhet, vagyis a világ 10 legjobb fogathajtójából volt itt öt. " Budapest 2008-tól került be a FEI Fogathajtó Világkupa versenynaptárába és eddig 11-szer látta vendégül a világ legjobb fogathajtóit.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ