Cropped landscape
Külföld
Hány terroristagyanús személynek adott migránskártyát Brüsszel?
2019-03-3113:32
A Fidesz sürgősen választ vár arra a kérdésre, hány terroristagyanús személynek adott "migránskártyát" Brüsszel. Deutsch Tamás, a párt európai parlamenti képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján arra a hírre reagált, miszerint a Budapesten elfogott szír terroristavezér, Hassan F. is kapott brüsszeli "migránskártyát".
A politikus azt mondta, Hassan F. - aki a megalapozott gyanú szerint az Iszlám Állam egyik hóhéra volt - menekültstátuszt kapott és keresztül-kasul utazgatott Európában, őrizetbe vételekor és előzetes letartóztatásba helyezésekor pedig olyan "migránskártyát" találtak nála, amely a használó beazonosítására nem alkalmas. Nyilvánvaló hazugság tehát, hogy az eddig kiadott 64 ezer "migránskártya" nem anonim, nem alkalmas készpénzfelvételre, és kizárólag Görögországban lehet használni azokat - jelentette ki Deutsch Tamás. 

Hozzátette, mindez olyan időszakban fordul elő, amikor az Európai Unió legkülönbözőbb országainak hírszerző és titkosszolgálati szervezetei arra figyelmeztetnek: a visszaszorított Iszlám Állam terroristái százával igyekeznek Európába a migránsok közé vegyülve, már most is több ezer terrorista van Európában és a számuk megsokszorozódhat. Brüsszel ennek ellenére továbbra is lelkesen osztogat több száz euróval feltöltött anonim kártyákat - fogalmazott az EP-képviselő. 
Kiemelte, Európa biztonsága a tét, és ez az eset is világosan megmutatja, mi a különbség a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes politikusok között. A bevándorláspárti politikusok megszámlálhatatlan nagyságrendben adnak terroristagyanús embereknek is menekültstátuszt az EU országaiban, utána pedig - hétköznapi életük megkönnyítése érdekében - jelentős összeggel feltöltött kártyát is biztosítanak nekik, mindezt humanitárius kérdésnek beállítva - mutatott rá. 

Ezzel szemben a bevándorlásellenesek szerint nemet kell mondani a bevándorlásra, meg kell akadályozni, hogy terroristagyanús személyek magukat menekültnek kiadva az EU területére érkezzenek és menekültstátuszt kapjanak, valamint azonnal le kell állítani az anonim "migránskártyák" osztogatását - mondta Deutsch Tamás.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ