Cover
Külföld
Brüsszel beismerte, hogy Soros szervezeteivel együtt 700 ezer migránst hoztak ki a tengerből
2019-03-3116:15
A német média vasárnap az Európai Bizottság adataira hivatkozva azt írja, hogy "az Európai Unió 730 ezer, a Földközi-tengeren bajba jutott migráns kimentésében segédkezett 2015 óta".
Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációs biztos az Európai Parlamentnek írt levelében aláhúzta: az EU és tagjai számára továbbra is elsődleges fontosságú az emberéletek megóvása. A biztos jelezte, hogy a civil szervezetek kulcsszerepet játszottak a földközi-tengeri mentőakciókban.

Korábban illegális migránsok elfoglaltak egy kereskedelmi hajót a Földközi-tengeren. Az El Hiblu 1 nevet viselő, török tulajdonban lévő olajszállító hajó 108 migránst mentett ki a Földközi-tengerből. Amikor azonban a hajó alig 10 kilométerre járt a líbiai partoktól, a migránsok átvették az irányítást a hajó felett és megcélozták Máltát. A teherhajón a legénységgel együtt mintegy 120 ember tartózkodott.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter ezzel kapcsolatban egy Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy nem mentési műveletről, hanem kalóztámadásról van szó. A politikus hozzátette: A migránsok elfelejthetik, hogy Olaszországba jöjjenek!"

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ