Cropped landscape
Külföld
Háttérkép: A baloldalnak földön túli tudománya van a mószeroláshoz
2019-03-2821:46
Attól a pillanattól kezdve, hogy Donald Trump megnyerte a választást, azóta zajlik ellene egy vizsgálat, amely arról szól, hogy orosz segítséggel győzte le Hillary Clintont, magyarán hazaáruló. A vizsgálat után azt mondták, nincs erre bizonyíték, ennek ellenére a történetnek messze nincs még vége. Az ECHO TV Háttérkép című műsorában Bogár László közgazdász abszurdnak nevezte a történteket, Boros Imre közgazdász pedig hozzátette, a baloldalnak földön túli tudománya van a mószeroláshoz.
Robert Mueller különleges ügyész vezényletével legyártottak körülbelül 40.000 oldal anyagot. A kétéves vizsgálódást követően bejelentették Donald Trump nem orosz segítséggel nyerte meg a választást, nem működött együtt az oroszokkal, sőt nem akadályozta az igazságszolgáltatás működését. 

Bogár László szerint már maga a történet is abszurd. Felhívta a figyelmet arra, hogy a globális médiának az elnökválasztási kampánytól kezdve döntő szerepe van ebben az ügyben, amelynek messze nincs még vége. Viszont egyébként egy mondatban össze lehetne foglalni a 40.000 oldalt, mégpedig úgy, hogy: nem találtak bizonyítékot - tette hozzá a közgazdász.
Boros Imre kiemelte: 
a baloldalnak földön túli tudománya van arra, hogyan kell mószerolni.
A mószerolás lényege, hogy az ellenfeledre olyan gyanút keltesz, ami ugyan nem állja meg a helyét, de a nép körében ragad és terjed. Ami abból az alaphelyzetből adódik, hogy az emberek általában, ha valakit ütnek-vágnak, akkor úgy érzik, hogy ők attól többek lesznek - magyarázta Boros Imre. 

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ