Cropped landscape
Külföld
Haitiben fegyveresek támadtak a chilei nagykövetet szállító autókonvojra
2019-03-2806:37
Fegyveresek támadtak Haitin a chilei nagykövetet szállító autókonvojra, két ember megsebesült, hárman eltűntek, a diplomata nem sérült meg - közölték több forrásból.
Az América Solidaria nevű, washingtoni székhelyű nem kormányzati szervezet egy közleményben arról számolt be szerdán, hogy fegyveresek nyitottak tüzet a Patricio Utreras chilei nagykövetet és feleségét szállító gépkocsioszlopra. A diplomata helybeli tisztviselőkkel, és 13 - kolumbiai, chilei, mexikói és haiti - önkéntessel egy ivóvizet előállító létesítménybe tartott. A konvojt a haiti fővárostól, Port-au-Prince-től két órányira fekvő, Buten településen érte a támadás. A küldöttséget kísérő chilei rendőrök viszonozták a tüzet.
    
Andrés Chadwick chilei belügyminiszter tájékoztatása szerint az összecsapásban az America Solidaria egyik helyi munkatársa életét vesztette. A nagykövet és felesége sértetlen maradt. A diplomata sofőrje a csuklóján megsebesült.
    
A miniszter közölte, hogy egyelőre nem ismeretes a támadás oka, de feltételezhető, hogy a konvojban utazókat akarták kifosztani.
    
Az América Solidaria úgy tudja, hogy a jótékonysági szervezet sofőrje és két helybeli kormányzati tisztviselő eltűnt.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ